Nye karklude


Så fik jeg lavet mine karklude færdige. 3 stk blev det til denne gang.

De er lavet i en lækker bomuld. Og de måler ca 29 x 29 cm. Jeg var egentligt i gang med en 4, som skulle være i den brune farve, men måtte lægge det til side fordi der lige præcis ikke er garn nok. Så nu overvejer jeg lidt om jeg skal pille op eller hækle bred kan rundt om i en anden farve, så den får den størrelse jeg vil ha’. Jeg tror der mangle ca 2 cm. Det er lidt øv, men sådan er det jo…

Men ud over det, så blev jeg ret tilfreds med dem…

Mønstret jeg har brugt på den ene hvide og den brune karklud er ganske simpelt.

 1. Stangmasker hele vejen hen til enden og vend med 3 lm.
 2. De 3 lm du vendte med udgør en stangmaske. Spring en maske over. Hækle en stangmaske. Næste stangmaske hækler du i den maske du sprang over. Nu har du 2 stangmasker der krydser hinanden. Gentag hen til enden. Slut med en stangmaske. Vend med 3 lm.
 3. Gentag 1 og 2 række til du har den størrelse du vil have. Hækl en kant rundt om hele kluden som afslutning.

Den anden hvide karklud er lavet således

 1. Stangmasker hele vejen hen til enden og vend med 3 lm.
 2. De 3 lm du vendte med udgør en stangmaske, men undlad at trække garnet gennem sidste gang, hækle endnu en stangmaske. træk garnet gennem begge masker så de bliver samlet til én maske. 1 lm.  Gentag hen til enden. Slut med en stangmaske. Vend med 3 lm.
 3. Gentag 1 og 2 række til du har den størrelse du vil have. Hækl en kant rundt om hele kluden som afslutning.

2 thoughts on “Nye karklude

 1. Hvor er de fine – er det bare stangmasker? Jeg kan ikke helt gennemskue mønstret.
  Jeg foreslår, at du piller 3-4 cm tilbage og sætter de to cm ind som en kontraststribe og så slutter af med bundfarven. Det har jeg gjort med flere karklude, når jeg har været i samme situation, og det ser ikke helt tosset ud – faktisk som om det er helt med vilje 🙂

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s