Til hesten


Jeg tror alle ved, at jeg er vild med at være kreativ.

Jeg har sammen med min datter, en lille butik, hvor vi sælger haleposer og hutter til heste. (Jeg har selv 3 og en “pap”hest) I den lille butik som hedder Little Yellow Farm, er der billeder så du kan se hvad det helt præcis går ud på. (kig i højre side)

Inden du kigger, så vil jeg forklare dig hvad det er, så du ikke møder mig med et “Ej det er da dyreplageri at give den sådan en på halen” eller “Ej er det ikke synd den skal have det på ørerne”….

Haleposen sætter man fast nede under haleroden. D.v.s. at der er ikke noget der hverken gør ondt eller strammer på hesten. Det er meget praktisk, fordi man så kan beskytte hestens hale mod slitage og mudder…. Det er rigtig fordelagtigt at gøre, hvis man har en konkurrence hest (eller som vi der rider westernridning siger, “en show hest”.) Når man er show rytter gælder det nemlig om at komme med en hest der ligner en million og så nytter det jo ikke man kommer med en nedslidt hale med en masse mudderklatter i.

10419570_10152903176784291_7289840675959749901_n

Og hesten får en kraftig smuk hale ved at have haleposen på, gennem en kold lang våd vinter. Man tager den selvfølgelig af ofte og børster halen. Om sommeren bruger man den kun ved shows, fordi hesten har jo brug for sin hale til at vifte insekter væk.

smuk

Så er der hutten. Det er en hæklet hat eller hvad man nu kan kalde den.

Rigtigt mange heste er ekstremt følsomme i deres ører og bliver derfor meget let generet af fluer og andre insekter der sværmer i deres ører. Når man rider er det ikke særlig hensigtsmæssigt, at hesten går og slår med hovedet for at få insekterne væk. Det kan skabe en farlig situation både for rytter og hest. Derfor er en hut til følsomme heste rigtigt godt.

Så er der også lige den lille fordel ved hutten, at man f.eks nytårs aften, kan give hesten lidt vat i ørerne og så på med hutten som så holder på vattet. På den måde kan man hjælpe en hest der er bange for fyrværkeri.

20160124_121054640_ios

One thought on “Til hesten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s